Volledig scherm
De winnaars van de Bergmansfonds Care-Award. © Stichting Bergmansfonds

Zorgprijs voor project in de Reeshof: Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet

TILBURG - Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet in de Reeshof is winnaar van de Care-Award van het Bergmansfonds. Met de zorgprijs wil stichting Bergmansfonds aandacht vestigen op zorgvernieuwende projecten in de regio Midden-Brabant. 

De prijs - 12.500 euro en een beeld - werd dinsdagavond uitgereikt tijdens het symposium Jong & Dement in behandelcentrum De Hazelaar in Tilburg.

Ontmoetingskamer Vergeet-me-niet ontvangt enkele ochtenden per week mensen die vergeetachtig zijn of beginnend dementerend, maar ook eenzame ouderen. De huiskamer is gevestigd in winkelcentrum Heyhoef en wordt gedraaid door vrijwilligers, wijkbewoners en professionals vanuit Gezondheidscentrum Reeshof, De Wever en ContourdeTwern. Insteek van het initiatief is het welbevinden van de ouderen, niet de (gezondheids)problemen waar ze mee kampen.

Hulp na ziekenhuisopname

De tweede prijs, een bedrag van 10.000 euro, gaat naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis en ContourdeTwern met het project ‘Goed thuis met inzet transfervrijwilliger’. Wie na ontslag uit het ziekenhuis thuis niemand heeft om te helpen bij het herstel kan een beroep doen op een tranfervrijwilliger. Die helpt de patiënt gedurende een bepaalde periode met allerhande praktische zaken.

De Toekomstacademie Tilburg (de lokale tak van New Dutch Connections) ontving een cheque van 7.500 euro voor het project ‘Vorkheftruckdiploma’s voor vluchtelingjongeren’. Dit project helpt deze groep jongeren op weg naar de arbeidsmarkt.

  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”