Volledig scherm
Zorgvilla Eikenbosch in Berkel-Enschot © Rudolf Robben

Zorgvilla Villa Eikenbosch in Berkel-Enschot opent begin 2020

BERKEL-ENSCHOT - Aan de Bosscheweg 33 in Berkel-Enschot opent Villa Eikenbosch in het eerste kwartaal van 2020 haar deuren. In de zorgvilla wordt 24-uurs zorg geboden aan ouderen met dementie.

Op de voormalige locatie 'De Vier Schouwen' realiseert zorgaanbieder Stepping Stones een kleinschalige woonzorgvoorziening met appartementen voor ouderen met dementie. Hoeveel appartementen er precies komen, kan Sanne Rosalina van Stepping Stones nog niet zeggen: ,,Op moment dat je een locatie overneemt, ga je kijken hoe je de zorg die jij voor ogen hebt, het beste kunt realiseren. En daarbij kijk je ook naar de indeling van een pand. Maar ergens tussen de 15 en 30 zal het wel worden. Het moet wel kleinschalig blijven.” 

Boeijend Huys failliet

In 2019 nam Patrick van Boeijen het initiatief tot zorgvilla Vier Schouwenhuys en startte een verbouwing om aan de bestaande villa uit 1965 een deel aan te bouwen. Kort na de start van die verbouwing ging Boeijend Huys, de organisatie van Van Boeijen, failliet. 

Ontzorgd Wonen nam vervolgens de locatie over, maar deed deze enkele weken geleden ook weer van de hand aan Stepping Stones. Zij bieden zorg zoals ze deze aan gaan bieden in Berkel-Enschot ook op verschillende, vergelijkbare locaties in heel Nederland.

In de oorspronkelijke plannen waren 22 appartementen gepland. Naast de appartementen komen er verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals een keuken en woonkamer. In de zorgvilla wordt 24 uur per dag specialistische dementiezorg geboden, door een vast zorgteam.