Volledig scherm
Dinsdag, woensdag en mogelijk ook nog donderdag blijft zwembad De Vennen dicht voor bezoekers als gevolg van de storm van zaterdagavond. © Foto: Ramon Mangold

Zwembad Dongen dicht door storm

Als gevolg van de storm die afgelopen zaterdagavond over Brabant trok, is zwembad De Vennen in Dongen al enkele dagen gesloten.

Door het noodweer kwamen veel takken en bladeren – De Vennen ligt in een bosrijk gebied – in het bad terecht en verstopten de circulatie. Daardoor trad het beveiligingssysteem in werking en werden de pompen van het bad uitgeschakeld.

Omdat het bad tijdens de Pinksteren toch al dicht was werd het euvel pas afgelopen maandag ontdekt. Op dat moment stond een deel van de kelder bij het zwembad al onder water. Sindsdien wordt met man en macht gewerkt om de technische problemen op te lossen.

‘Hopelijk donderdag weer open’ 

,,Hopelijk lukt het woensdag en kunnen we donderdag weer open. Maar helemaal zeker daarvan ben ik niet. Laat iedereen daarom op onze website kijken voordat ze naar het zwembad komen’’, vertelt zwembadmanager Peter van Hoof die spreekt van ‘overmacht’.

Alle vaste gebruikers van het bad werden dinsdag gebeld over de problemen. Van Hoof gistermiddag: ,,Drie medewerkers van ons hebben een groot deel van de dag aan de telefoon gezeten. Ik denk dat we inmiddels 95% hebben weten te bereiken.’’

Financiële gevolgen

Over de financiele gevolgen van de herstelwerkzaamheden en de gedwongen tijdelijke sluiting, kon Van Hoof dinsdag nog niets zeggen. ,,Daar is het echt nog te vroeg voor.’’

  1. Belastingdienst int duizenden euro's bij verkeerscontrole in Tilburg, motorrijder gaat door het lint

    Belasting­dienst int duizenden euro's bij verkeers­con­tro­le in Tilburg, motorrij­der gaat door het lint

    TILBURG - Bij een verkeerscontrole op Ringbaan Zuid in Tilburg heeft de Belastingdienst dinsdag twaalf auto's in beslag genomen en circa 10.000 euro geïnd. Eén automobilist kreeg een naheffing op de Belasting op Personenauto's en Motorrijwielen van 30.000 euro. Zijn voertuig was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.