Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk omringd door ploeggenoten. © REUTERS

De gele missie van Steven Kruijswijk

Drieluik in de AlpenSteven Kruijswijk keert voor de drie belangrijkste ritten in zijn carrière terug naar de Alpen. Hier beleefde hij vorig jaar een van zijn beste dagen op de fiets, een solo die strandde op de flanken van Alpe d’Huez. Hij blikt terug én kijkt vooruit, naar zijn gele missie.

Door Thomas Sijtsma

Steven Kruijswijk (32) begint vandaag aan het beslissende drieluik in de Alpen. Geel, podium of misschien wel niets - het kan allemaal nog in deze krankzinnig spannende Tour de France, waarin nog zes mannen dicht op elkaar staan. Kruijswijk put vertrouwen uit zijn monstervlucht vorig jaar in de Alpen.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.