Volledig scherm
PREMIUM
Steven Kruijswijk omringd door ploeggenoten. © REUTERS

De gele missie van Steven Kruijswijk

Drieluik in de AlpenSteven Kruijswijk keert voor de drie belangrijkste ritten in zijn carrière terug naar de Alpen. Hier beleefde hij vorig jaar een van zijn beste dagen op de fiets, een solo die strandde op de flanken van Alpe d’Huez. Hij blikt terug én kijkt vooruit, naar zijn gele missie.

Door Thomas Sijtsma

Steven Kruijswijk (32) begint vandaag aan het beslissende drieluik in de Alpen. Geel, podium of misschien wel niets - het kan allemaal nog in deze krankzinnig spannende Tour de France, waarin nog zes mannen dicht op elkaar staan. Kruijswijk put vertrouwen uit zijn monstervlucht vorig jaar in de Alpen.

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”