Volledig scherm
© ANP Graphics

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen

Langste rit van de TourNa de hellingen in de Vogezen krijgt het peloton vandaag een rit zonder al te veel hindernissen voorgeschoteld. 

Tour vandaag!

De zevende etappe start om 11.35 uur en de race finisht naar verwachting rond 17.00 uur. Het liveblog begint rond de klok van 10.30 uur, om 10.00 uur begint onze live voorbeschouwing van Thijs Zonneveld, Thomas Dekker en Hidde van Warmerdam.

Vanuit startplaats Belfort wordt in zuidwestelijke richting koers gezet richting Chalon-sur-Saône, waar de Tour voor het laatst in 1988 finishte. De Fransman Thierry Marie was destijds de ritwinnaar in het stadje aan de rivier de Saône.

De colletjes liggen in het eerste deel van de rit over 230 kilometer, de langste van deze Tour. Na het vele klimwerk van donderdag is het de vraag welke sprinter de benen heeft en het vertrouwen om zijn ploeg de koers te laten controleren. Het is zo'n dag waarop een lange ontsnapping kans van slagen heeft.

Mocht het in de zevende etappe toch tot een massasprint komen: de laatste rechte lijn is 1600 meter, iets naar rechts afbuigend langs de Saône.

Bekijk hier de voorbeschouwing op rit zeven van ‘In Het Wiel’:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’