Volledig scherm
© AP

‘Duitse Tourrenners waren klant dopingarts’

In de zaak rond de Duitse dopingarts Mark Schmidt zijn opnieuw twee mogelijke klanten opgedoken. Volgens de Duitse tv-zender ARD hebben nog twee Duitse wielrenners zich door Schmidt laten voorzien van bloeddoping. 

,,Het gaat om twee Duitse wielrenners uit teams die tot de WorldTour behoren en die beiden aan de de Tour de France hebben deelgenomen. Eén van hen is nog actief”, meldde de ARD vandaag. Tot nu toe was sprake van 23 sporters in de dopingzaak die de naam Operatie Aderlass meekreeg.

De ARD beroept zich op hoofdaanklager Kai Gräber, die echter niet de sporttak genoemd heeft. Eerder werden onder anderen de coureurs Alessandro Petacchi, Danilo Hondo en Georg Preidler ontmaskerd als klanten van de omstreden sportarts Schmidt.

Gräber heeft afgelopen week een klacht ingediend bij een rechtbank in München, die gaat bepalen of er een proces komt. Schmidt zit al langere tijd vast. De zaak kwam aan het licht tijdens het WK noordse ski, in februari in Oostenrijk.

  1. Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Cavendish na missen Spelen ook niet zeker van Tour: ‘Hij moet zijn plek verdienen’

    Het kan wel eens een teleurstellend wielerjaar worden voor wielrenner Mark Cavendish. De Britse sprinter mag al niet meedoen aan het baanrennen bij de Olympische Spelen in Tokio en moet ook nog maar afwachten of hij de Tour de France mag rijden. Manager Rod Ellingworth van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren heeft gezegd dat de Tour geen zekerheid is voor de sprinter van het eiland Man, die al dertig Touretappes won in zijn carrière.