Volledig scherm
Bauke Mollema. © BSR Agency

Mollema moppert op motoren: ‘Echt belachelijk’

Bauke Mollema probeerde in de slotfase van de achtste etappe om het gat naar de ontsnapte Julian Alaphilippe te dichten en zo de gele trui van ploeggenoot Giulio Ciccone te beschermen. Dat lukte niet. 

Mollema reageerde, terwijl hij uitfietste, boos op de motoren die te dicht op het peloton reden. ,,Echt belachelijk. Ik heb onderweg ook met de jury gepraat. De tv-motor - ook in de afdelingen - reed de hele tijd een seconde voor ons uit en dat maakt veel verschil.”

Tijdens de Ronde van Italië mopperde Mollema ook al over de motoren. De renner wenkte zelfs een motorrijder dat hij meer afstand moest houden. ,,Je kunt door te kijken naar de remlichten van de motor precies zien wanneer en wat voor een bocht eraan komt. Bovendien heb je gewoon voordeel van de zuiging van zo’n motor", zei hij. ,,Jammer dat er geen aandacht aan wordt besteed. Misschien was het hetzelfde in de kopgroep, maar dit soort taferelen heeft gewoon invloed op de koers.”

Winnaar De Gendt

Met de ritwinst van Thomas de Gendt had Mollema wel vrede. De Belg ontsnapte vroeg in de etappe met drie anderen. Waar de anderen werden ingerekend, daar hield hij stand. ,,Zeker een speciale, die De Gendt”, zei Mollema. ,,Ik ben wel blij dat hij wint.”

Bekijk hieronder hoe Thomas de Gendt de etappezege boekt: 

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’