Ploegleider Hoffman teleurgesteld over vertrek Dennis: ‘Geen goed besluit’

VideoNa zijn plotselinge vertrek van Rohan Dennis uit de Tour de France spreekt de ploegleider van Bahrain Merida zich uit over het besluit van de Australische renner. ,,Het is geen goed besluit. Hij had de tijdrit kunnen winnen.” 

De regerend wereldkampioen tijdrijden stapte tijdens de twaalfde etappe af en weigerde vervolgens tekst en uitleg te geven over zijn besluit. Juist een dag voor zijn favoriete onderdeel, de individuele tijdrit in Pau, gaf Dennis op. Hij spreekt van een grote teleurstelling.

,,Die tijdrit was natuurlijk een groot doel voor mij en mijn team’’, liet hij optekenen. ,,Zoals ik mij nu echter voel, was het de juiste beslissing om mezelf terug te trekken. Ik wens mijn ploeggenoten het allerbeste voor de rest van de Tour. Ik zal hopelijk terugkeren in deze geweldige race in de komende jaren.’’

Volledig scherm
Rohan Dennis. © BSR Agency

Teambaas Gorazd Stangelj liet na afloop van de twaalfde etappe weten dat het afhaken van Dennis in elk geval niets met zijn fysieke conditie te maken had. De Sloveen zei ‘verward en teleurgesteld’ te zijn. De tijdrijder zou onder meer ontevreden zijn over zijn materiaal. ,,Hij wil alles 100 procent in orde hebben. Dat is niet altijd even makkelijk’’, zei Stangelj.

Bekijk hieronder de vooruitblik op de tijdrit: 

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’