Poels: Bij die valpartij was er even paniek

VideoNa de achtste etappe blikte Wout Poels tegenover de NOS vooral terug op de valpartij waarbij kopman Geraint Thomas was betrokken. ,,Daarvoor zijn we meegekomen.”

Volledig scherm
Wout Poels. © BELGA

Met nog vijftien kilometer tot de finish gleed een renner uit. Bij die valpartij raakte ook Ineos-kopman Geraint Thomas betrokken. Een fiets brak zelfs in tweeën, maar het was niet de fiets van de Tour-winnaar van vorig jaar. Wout Poels schetste de situatie. ,,Er was heel even paniek, maar Geraint ging gewoon op zijn eigen fiets verder", zei de meesterknecht tegenover de NOS. ,,Een valpartij behoort niet tot de leukste momenten uit de Tour, maar we zijn meegekomen om het zo goed mogelijk op te lossen.” 

De schade voor Thomas bleef beperkt. Hij kwam met andere klassementsrenners op de zelfde tijd binnen, op 26 seconden van winnaar Thomas de Gendt. Poels zelf voelde zich goed ondanks de last van zijn maag twee dagen terug. ,,Het was een zware dag. Ik voel mij oké, de benen draaien goed. Ik kijk uit naar de echte bergen.”

Bekijk hieronder de reactie van ploegleider Servais Knaven van Ineos:

  1. Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’
    Video

    Tour 2020 is drijfveer voor Froome (34): ‘Op een nog beter niveau dan dit jaar’

    Chris Froome ligt bij zijn herstel na zijn zware val in het Critérium du Dauphiné voor op alle prognoses. Dat vertelt de Britse wielrenner in een door zijn ploeg Ineos verspreid video-interview. Bij alle inspanningen die hij nu moet leveren heeft de viervoudig Tourwinnaar maar één doel voor ogen. ,,Ik wil volgend jaar aan de start staan van de Tour. Op een niveau gelijk aan dat van dit jaar of nog beter.”