Poels: Bij die valpartij was er even paniek

VideoNa de achtste etappe blikte Wout Poels tegenover de NOS vooral terug op de valpartij waarbij kopman Geraint Thomas was betrokken. ,,Daarvoor zijn we meegekomen.”

Volledig scherm
Wout Poels. © BELGA

Met nog vijftien kilometer tot de finish gleed een renner uit. Bij die valpartij raakte ook Ineos-kopman Geraint Thomas betrokken. Een fiets brak zelfs in tweeën, maar het was niet de fiets van de Tour-winnaar van vorig jaar. Wout Poels schetste de situatie. ,,Er was heel even paniek, maar Geraint ging gewoon op zijn eigen fiets verder", zei de meesterknecht tegenover de NOS. ,,Een valpartij behoort niet tot de leukste momenten uit de Tour, maar we zijn meegekomen om het zo goed mogelijk op te lossen.” 

De schade voor Thomas bleef beperkt. Hij kwam met andere klassementsrenners op de zelfde tijd binnen, op 26 seconden van winnaar Thomas de Gendt. Poels zelf voelde zich goed ondanks de last van zijn maag twee dagen terug. ,,Het was een zware dag. Ik voel mij oké, de benen draaien goed. Ik kijk uit naar de echte bergen.”

Bekijk hieronder de reactie van ploegleider Servais Knaven van Ineos:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’