Volledig scherm
Annemiek van Vleuten. © Herman Stöver

Van Vleuten te gast in live-uitzending In Het Wiel

Annemiek van Vleuten is vanmiddag te gast in de live-uitzending van In Het Wiel op deze site. De wereldkampioene tijdrijden en winnares van de Giro Rosa zal met presentator Hidde van Warmerdam, Thomas Dekker en Thijs Zonneveld onder meer spreken over haar deelname aan La Course, de eendaagse vrouwenwedstrijd die morgen in Pau wordt gereden.

Van Vleuten (36) won La Course de afgelopen twee jaar. Aanvankelijk zou ze in deze editie niet van start gaan, maar daar kwam ze onlangs op terug. La Course meet dit jaar 121 kilometer, waarbij de vrouwen vijf rondes rijden over het parkoers waar later op de dag de Tourtijdrit wordt verreden. De start van La Course is daarom al in de ochtenduren, om 09.20 uur.

Naast Van Vleuten staan onder meer ook Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos en Lucinda Brand aan het vertrek.

De uitzending van In Het Wiel op AD.nl begint na de finish van de twaalfde Touretappe in Bagnères-de-Bigorre.

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op de rit van vandaag van In Het Wiel:

  1. Chris Froome zoekt tijdritkilometers... met een verrekijker
    Tweets over de Tour 2020

    Chris Froome zoekt tijdritki­lo­me­ters... met een verrekij­ker

    De Tour de France van 2020 lijkt opnieuw gemaakt voor de echte klimmers. Dat bleek dinsdag in Parijs waar het routeschema werd bekendgemaakt. De enige tijdrit die in het parcours is opgenomen, voert naar de top van La Planche des Belles Filles, een zware klim in de Vogezen. Het was voor Chris Froome reden een ludiek filmpje te posten van iemand met een verrekijker. ‘Ik zoek naar de tijdritkilometers...’