Volledig scherm
Peter Sagan. © AFP

Versweyveld is de Sagan van de ED Lezerstour: dagzege en gele trui

Wie de naam Tim Versweyveld zegt in de regio Eindhoven zal meteen denken aan de tweede etappe van de Tour de France. De Eindhovenaar gaf sprintles in een vorm die zelden gezien is, pakte de dagwinst en veroverde de gele trui in de Eindhovens Dagblad Lezerstour. De vergelijking met wereldkampioen Peter Sagan werd snel gemaakt.

Versweyveld kwam zaterdag in de eerste etappe nog als vijfde over de streep in de rit naar Fontenay-le-Comte, maar een dag later in de etappe naar La Roche-sur-Yon had de Eindhovenaar de benen zoals Floyd Landis ze had in de Tour van 2006. De dopinggeruchten rondom Versweyveld kunnen echter meteen worden verwezen naar het land der fabelen, want de Eindhovenaar zette gewoonweg de poppetjes op de goede plekken.

Het lijkt alsof de Eindhovenaar een glazen bol thuis heeft, want als een van de weinige deelnemers van de Lezerstour selecteerde hij Dion Smith van Wanty-Groupe Gobert. De Nieuw-Zeelander nam in de tweede etappe de bolletjestrui over van Kévin Ledanois van Team Fortuneo-Samsic en staat derde in de strijd om de jongerentrui. Dat leverde de geletruidrageer nog eens extra veertien punten op.

Ploegentijdrit

J. Kersten kwam zondag precies veertien punten te kort op de dagwinnaar en staat tweede in het algemeen klassement. Zaterdag stonden Héé Hof en Frits Jonkers nog eerste, nadat ze precies op hetzelfde moment de eindmeet passeerden. Jonkers staat na de tweede etappe negende in het algemeen klassement. Hof vindt zichzelf terug op de zeventiende stek.

Harrie Gubbels uit Lierop werd in de tweede etappe derde en vervult dezelfde plek op het podium van het algemeen klassement. In de eerste etappe werd hij nog zevende. In het algemeen klassement heeft hij een achterstand van achttien punten op Versweyveld, die in de ploegentijdrit met het geel om zijn schouders zelfverzekerd van start zal gaan.