Ajax houdt Neres in Amsterdam

Ajax heeft met David Neres een akkoord bereikt over een nieuwe verbintenis die loopt tot medio 2023. Daarmee slaan de Amsterdammers een belangrijke slag, omdat aan verschillende aanvallers uit de selectie wordt getrokken.   

Met de handtekening van David Neres geeft Ajax een duidelijk signaal af. Allerlei Europese topclubs hengelden in de voorbije weken naar de Braziliaanse aanvaller, met daarbij flinke transfersommen voor de Amsterdammers in het verschiet, maar de clubleiding houdt de regie zelf in handen. De 22-jarige aanvaller had nog een contract tot medio 2022, maar heeft zich nu met een verbeterde verbintenis tot medio 2023 aan de club verbonden.

Neres werd begeerd door Manchester United en Atletico Madrid, terwijl begin deze week ook Napoli van zich liet horen. De Italiaanse club was bereid om heel ver te gaan om de Braziliaan naar de Serie A te halen, maar kreeg van Ajax nul op rekest. De Amsterdammers zien in Neres een belangrijke schakel in het aanvalsspel voor dit seizoen en willen hem nu nog niet laten gaan.

Snelle ontwikkeling

De 22-jarige Neres, vijfvoudig international, kwam in de winterstop van het seizoen 2016-2017 over van São Paulo FC. Sindsdien speelde hij 101 officiële wedstrijden voor Ajax en daarin was hij 29 keer trefzeker. De Braziliaan sloot in de voorbereiding op dit seizoen pas als laatste aan bij de groep omdat hij afgelopen zomer in eigen land meedeed aan de Copa América, die hij ook won. 

Neres werd afgelopen seizoen met Ajax kampioen en hij won de KNVB-beker. Eerder ondertekenden onder anderen Nicolas Tagliafico en André Onana ook al een verbeterd contract bij de club uit Amsterdam.

Neres.
Volledig scherm
Neres. © BSR Agency