Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax jaagt na deadline door op Antony

Ajax hoopt voor komende zomer nog altijd op de komst van de Braziliaanse aanvaller Antony. De Amsterdammers deden nog een poging om het 19-jarige talent deze winter te halen, maar dat gaat vanavond niet meer lukken.

Door Freek Jansen

Binnen Ajax gaven ze aanvankelijk vandaag de strijd nog niet op. De onderhandelingen waren al enkele dagen in volle gang, maar Sao Paulo kan ook komend halfjaar gewoon over Antony beschikken. Volgens Braziliaanse media deed Ajax een bod van 25 miljoen euro (20 miljoen vast en 5 miljoen aan bonussen) voor de jeugdinternational, die momenteel met zijn land actief is op een toernooi in Colombia.

Hoewel Antony niet per direct naar Ajax komt, geeft de koploper de speler zeker nog niet op. De Amsterdammers hopen het talent komende zomer naar Nederland te halen. Antony wordt al langere tijd nadrukkelijk gevolgd door de scouting van Ajax en zou zelf ook zeker openstaan voor een transfer naar Nederland.

Eerder vandaag liet Erik ten Hag zich eveneens positief uit over de Braziliaan. ,,Ik weet niet of hij komt, op dit moment is er nog geen witte rook’’, aldus Ten Hag aan het begin van de middag. ,,Ik ken de speler zeker. Een heel goede en aantrekkelijke aanvaller. Maar dit ligt verder bij Marc Overmars, wij zijn bezig met het duel met PSV. En ik heb ook niet aangedrongen op directe versterking. Ik zeg al langer dat we het met deze groep willen doen, maar daarbij zijn we wel zeker alert op buitenkansjes. Dat hoort bij een transferperiode.’’