Jurgen Ekkelenkamp.
Volledig scherm
Jurgen Ekkelenkamp. © BSR Agency

Ajax legt Ronaldo-beul Ekkelenkamp langer vast

Ajax heeft opnieuw een akkoord bereikt met een speler over contractverlenging. De talentvolle middenvelder Jurgen Ekkelenkamp (19) zet zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis in Amsterdam.

Door Freek Jansen

Ekkelenkamp had nog een verbintenis tot het einde van seizoen, maar ligt nu voor de komende drie jaar vast in de hoofdstad. Onder Erik ten Hag debuteerde het talent in de hoofdmacht van de Ajax, waarna de jeugdinternational tot acht officiële duels kwam.

Zijn opvallendste optreden afgelopen seizoen was zijn invalbeurt in het thuisduel met Juventus in de kwartfinales van de Champions League. In de slotfase voorkwam Ekkelenkamp met een opzichtige overtreding op Cristiano Ronaldo dat de Portugees uit een counter gevaarlijk kon worden. De beelden van zijn ingreep vonden vervolgens gretig aftrek bij de achterban.

De clubleiding van Ajax is momenteel druk in de weer met het langer vastleggen van eigen spelers. Gisteren zette David Neres zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, terwijl de Amsterdammers binnenkort ook Hakim Ziyech langer aan zich hopen te binden. 

Bekijk hieronder de samenvatting van Ajax - Juventus, met op 7.40 de inmiddels befaamde actie van Ekkelenkamp:

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.