Volledig scherm
© BSR Agency

Anderlecht meldt zich bij Heerenveen voor Vlap

Michel Vlap (21) staat in de belangstelling van Anderlecht. De Belgische topclub heeft zich onlangs al officieel gemeld bij SC Heerenveen.

Door Sander de Vries

Het was niet de vraag of, maar wanneer er belangstelling zou komen voor Michel Vlap. De Sneker kan nu al terugkijken op een uitstekend seizoen bij Heerenveen. Vlap scoorde al veertien competitiedoelpunten en verzorgde bovendien vier assists.

Topkandidaat

De indrukwekkende cijfers zijn logischerwijs ook in het buitenland opgevallen. Volgens bronnen in België zoekt Anderlecht voor volgend seizoen in ieder geval een spits en een aanvallende middenvelder. Voor die laatste positie is Vlap topkandidaat. Zeker is dat Anderlecht diep in de buidel moet tasten om Vlap los te weken. Hij heeft immers nog een driejarig contract in het Abe Lenstra-stadion. Heerenveen gaat dus miljoenen vragen voor een speler die het zelf heeft opgeleid.

Anderlecht is om meerdere redenen een interessante vervolgstap voor Vlap. Naast de financiële vooruitgang, is paars-wit een absolute topclub in België, die gezien de status elk jaar voor de titel gaat.

Dit seizoen verloopt echter ronduit teleurstellend voor de club uit Brussel. Anderlecht plaatste zich ternauwernood voor de play-offs die uiteindelijk bepalen wie kampioen van België wordt, maar verloor de eerste wedstrijd afgelopen weekeinde kansloos van Genk (3-0).

Speeltijd

Belangrijker voor Vlap is dat er voor hem speeltijd gloort in Brussel. Hij heeft de afgelopen maanden Frank Arnesen, technisch directeur van Anderlecht, en trainer Fred Rutten volledig overtuigd van zijn kwaliteiten. Vlap moet één van de gezichten van het ‘nieuwe’ Anderlecht worden. De huidige selectie wordt in de zomerstop grondig gerenoveerd.

Mocht Vlap bij Anderlecht tekenen, dan komt hij in een bijzonder rijtje Nederlanders die eerder in het Constant Vanden Stockstadion voetbalden. Onder anderen Jan Mulder, Rob Rensenbrink en Arie Haan gingen Vlap voor.