Tahith Chong
Volledig scherm
Tahith Chong © Action Images via Reuters

Chong verlengt aflopend contract bij Manchester United tot 2022

Tahith Chong heeft een nieuw contract bij Manchester United getekend. De 20-jarige aanvaller leek lange tijd niet van plan om zijn aflopende verbintenis in Engeland te verlengen, maar beide partijen zijn alsnog tot overeenstemming gekomen over een verbintenis tot medio 2022.

 ,,Er was veel interesse, we hebben met grote clubs gesproken’’, zegt zaakwaarnemer Erkan Alkan van Stellar Group. ,,Maar Manchester United kwam toch met een goed plan voor Tahith. Hij blijft graag bij de club die hem uit Nederland haalde.’’

,,Toen ik als jonge speler naar Manchester United kwam, was het een droom die uitkwam”, zegt Chong in een persbericht van de club. ,,Ik werk er elke dag hard aan om beter te worden. Daarbij leer ik heel veel van de trainer, de coachingsstaf en de spelers van wereldklasse om me heen.”

Chong kwam in de jeugd uit voor Feyenoord, maar koos uiteindelijk voor het avontuur in Engeland. Chong mocht dit seizoen drie keer invallen in het eerste van Manchester United in de Premier League en kwam enkele keren in actie in de FA Cup en Europa League.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.