Volledig scherm
© BSR Agency

De Graafschap-huurling Matusiwa mag weg bij Ajax

Azor Matusiwa hoeft komende zomer niet terug te keren bij Ajax. De 21-jarige middenvelder heeft bij de Amsterdamse club te horen gekregen dat er ondanks een doorlopend contract tot medio 2020 geen toekomst voor hem is.

Matusiwa speelt sinds de winterstop op huurbasis bij De Graafschap. De controleur maakt indruk bij de Doetinchemse eredivisionist en geldt als een sterkhouder in de ploeg van trainer Henk de Jong. Hij debuteert nu in de voorselectie van Jong Oranje.

Matusiwa maakte in 2013 de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder stootte door naar het Amsterdamse beloftenteam en kroonde zich in 2018 met Jong Ajax tot kampioen van de eerste divisie. Hij maakte op de slotdag van het seizoen zijn debuut in de hoofdmacht tegen Excelsior. Het bleef bij één optreden, want Matusiwa stond dit seizoen voor de winterstop lange tijd langs de kant met een liesblessure.

De Hilversummer moet nu op zoek naar een nieuwe club. De Graafschap heeft in een eerder stadium laten weten Matusiwa graag te willen behouden.

Volledig scherm
Azor Matusiwa grijpt in tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen. © BSR Agency / Soccrates