Volledig scherm
Edson Álvarez in het shirt van Mexico op de Gold Cup. © Getty Images

Edson Álvarez topkandidaat voor opvolging De Ligt

Mexicaans internationalAjax verwacht dat de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus spoedig rond zal komen. In dat geval willen de Amsterdammers direct doorschakelen. Mexicaans international Edson Álvarez staat bovenaan de lijst als opvolger.

Door Freek Jansen

De 21-jarige Alvarez komt momenteel uit voor Club América, waar hij nog een contract heeft tot medio 2022. De veelzijdige verdediger is langdurig intensief gevolgd door de scouting van Ajax. De 23-voudig international speelt momenteel met zijn land op de Gold Cup. Mexico bereikte afgelopen nacht de halve finale door Costa Rica na strafschoppen te verslaan. 

De Ligt, die bij terugkomst van zijn vakantie de knoop over zijn toekomst zal doorhakken, heeft de club voor het uitkiezen. De felle strijd tussen Juventus en Paris Saint-Germain heeft zich achter de schermen voltrokken, waarbij de keuze van de huidige aanvoerder van Ajax uit lijkt te gaan naar de Italiaanse topclub. De verwachting is dan ook dat de transfer op korte termijn zal worden afgerond.

In de tussentijd zijn de Amsterdammers druk bezig met de opvolging. Met Edson Álvarez dus als belangrijkste kandidaat.