Volledig scherm
Ludovit Reis in duel met Donny van de Beek. © BSR Agency

FC Groningen en FC Barcelona in gesprek over Reis

FC Groningen houdt serieus rekening met een vertrek van Ludovit Reis naar FC Barcelona. Algemeen directeur Hans Nijland bevestigde in het FOX Sports-programma De Tafel van Kees dat de club in gesprek is over een transfer. Een geldbedrag noemde hij niet.

Een delegatie van FC Barcelona onder aanvoering van José Bakero (hoofd jeugdopleiding) is al op bezoek geweest. Er zijn inmiddels twee gesprekken gevoerd. ,,We zijn er nog niet uit, maar houden er bij FC Groningen serieus rekening mee dat Ludovit naar Barcelona vertrekt komende zomer,” aldus Nijland.

De directeur zei dat FC Barcelona de 18-jarige middenvelder uit Haarlem in eerste instantie wil aantrekken voor het tweede elftal van FC Barcelona, dat uitkomt in de Segunda División B (derde niveau van Spanje). ,,Hij komt in een opleidingstraject.’'

Reis debuteerde in september 2017 voor FC Groningen. Hij is dit seizoen vaste waarde in de ploeg van trainer Danny Buijs. In 26 competitieduels was hij goed voor één goal en één assist.

Volledig scherm
Ludovit Reis. © BSR Agency
  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”