Joel Latibeaudiere als captain van het beloftenteam van Manchester City vorig seizoen.
Volledig scherm
Joel Latibeaudiere als captain van het beloftenteam van Manchester City vorig seizoen. © Instagram Joel Latibeaudiere

FC Twente huurt Engels jeugdinternational van Manchester City

ENSCHEDE - Na vier vertrekkers heeft FC Twente op de valreep ook nog een speler aan de selectie toegevoegd. De club huurt Joël Latibeaudiere voor de rest van het seizoen van Manchester City.

Latibeaudiere is een 19-jarige centrale verdediger. Hij is Engels jeugdinternational en speelt donderdag tegen Oranje onder 20 jaar. In die wedstrijd stuit hij op zijn nieuwe ploeggenoot Godfried Roemeratoe, die deel uitmaakt van de selectie van Nederland.

Met de komst van Latibeaudiere heeft FC Twente de selectie in principe rond. De selectie van trainer Gonzalo Garcia Garcia had nog een vierde centrale verdediger nodig. Latibeaudiere speelt in het team van Manchester City onder 23 jaar.

,,Joël is een lichtvoetige verdediger die achterin op de meeste posities uit de voeten kan. We kwamen sowieso verdedigers te kort, dus waren we blij dat zowel Joël als Manchester City open stond voor een huurperiode”, liet technisch directeur Ted van Leeuwen weten.

Tom Boere, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely vertrekken bij FC Twente. Hun contracten, met een looptijd tot medio 2020, zijn ontbonden. Boere heeft inmiddels een contract getekend bij KFC Bayer 05 Uerdingen.