George Johnston in actie voor het reserveteam van Liverpool.
Volledig scherm
George Johnston in actie voor het reserveteam van Liverpool. © Getty Images

Feyenoord heeft Johnston binnen, Ié laat nog op zich wachten

Verdedigers naar de KuipFeyenoord is met Liverpool tot een akkoord gekomen over de transfer van Schots jeugdinternational George Johnston (20). De Rotterdamse club bevestigde dat Johnston een contract tot medio 2022 tekent in de Kuip.

De centrale verdediger was de afgelopen jaren de aanvoerder van het hoogste jeugdelftal van de Engelse winnaar van de Champions League. Hij speelde al bij Liverpool sinds hij negen jaar oud was. De Schot tekent in Rotterdam een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

Technisch directeur Sjaak Troost: ,,George is een talentvolle verdediger die op meerdere posities achterin uit de voeten kan. Er was interesse van meerdere clubs maar hij heeft zeer bewust voor Feyenoord gekozen, om zich onder te vleugels van Jaap Stam te ontwikkelen tot belangrijke kracht in de Kuip.”

George Johnston is now Red AND White! 😍 #WelcomeGeorge 🔴⚪️ #Feyenoord

3,877 Likes, 220 Comments - Feyenoord Rotterdam (@feyenoord) on Instagram: "George Johnston is now Red AND White! 😍 #WelcomeGeorge 🔴⚪️ #Feyenoord"

Mogelijk ook Portugees international 

Ook Edgar Miguel Ié is in aantocht. Zijn komst lijkt echter nog zeker een week te duren. Edgar Miguel Ié is een 25-jarige verdediger van het Turkse Trabzonspor. Ié werd geboren in Guinea-Bissau, maar speelde in oktober 2017 een interland voor Portugal. Hij werd de voorbije jaren uitgeleend aan de Franse clubs FC Nantes en Lille OSC. Vanwege praktische omstandigheden kan hij op korte termijn niet in Rotterdam arriveren. Maar feit is dat de verdediger naar Feyenoord wil en dat de Rotterdammers in hem een gewenste kracht voor de defensie zien. Vermoedelijk meldt hij zich volgende week in De Kuip, melden bronnen rondom de onderhandelingen. Ook in zijn geval gaat het om een huurconstructie.

Feyenoord heeft weer wat financiële ruimte nu Jeremiah St. Juste de overstap maakt naar het Duitse Mainz. Zijn transfer levert de Rotterdammers zo’n negen miljoen euro op. Rick Karsdorp wordt de nieuwe rechtsback bij Feyenoord als opvolger van St. Juste. De 24-jarige Karsdorp wordt gehuurd van AS Roma, waar hij in twee seizoenen tot slechts vijftien duels kwam. 

Edgar Ié speelde vorig seizoen 21 duels voor Lille OSC, dat tweede werd in de Franse competitie.
Volledig scherm
Edgar Ié speelde vorig seizoen 21 duels voor Lille OSC, dat tweede werd in de Franse competitie. © Getty Images
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.