Volledig scherm
Sepp van den Berg met het shirt van Liverpool. © Liverpool FC

Geen PSV, maar Liverpool voor Sepp van den Berg (17)

2 miljoen euroSepp van den Berg heeft vanochtend een meerjarig contract bij Liverpool getekend. De winnaar van de Champions League heeft de komst van de 17-jarige verdediger om 11.00 uur vanochtend bekendgemaakt. PEC Zwolle ontvangt bijna 2 miljoen euro voor de jeugdinternational.

Liverpool won de strijd om de centrumverdediger van PSV en Bayern München. Van den Berg heeft de toezegging dat hij met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum dagelijks mag meetrainen onder Jürgen Klopp. De verdediger zal in eerste instantie zijn wedstrijden gaan spelen in het tweede elftal van de nummer twee van de Premier League van vorig seizoen. ,,Dit is een geweldig gevoel. Liverpool is voor mij de grootste club ter wereld en het is een droom die uitkomt. Ik heb erg veel zin in dit avontuur,” reageert Van den Berg op de site van Liverpool. ,,Natuurlijk is de trainer (Jürgen Klopp, red.) een geweldige kerel en een van de redenen waarom Liverpool zo succesvol is en ook een van de redenen waarom ik hier nu ben. ,,Ik denk dat dit de beste club voor mij is om door te groeien en hopelijk veel wedstrijden te spelen.”

De zeventienjarige Van den Berg speelde 22 wedstrijden in de hoofdmacht van PEC Zwolle. Hij maakte zijn profdebuut op 11 maart 2018 in de uitwedstrijd bij FC Groningen. Afgelopen seizoen speelde hij in 15 van de 34 wedstrijden in de eredivisie. Onder Jaap Stam speelde hij in de tweede seizoenshelft slechts 187 minuten. 

Liverpool FC on Twitter

I've seen what kind of players from the Academy grew into the first team here. It is unbelievable, especially when this kind of big club does that." ✊

Volledig scherm
Sepp van den Berg straalt met het Liverpool-shirt in zijn handen. © Prive
Volledig scherm
Sepp van den Berg. © BSR