Volledig scherm
Jasper Cillessen © BSR Agency

Jasper Cillessen verruilt Barcelona voor Valencia

Jasper Cillessen is de nieuwe keeper van Valencia. De doelman van het Nederlands elftal maakt de overstap van Barcelona naar de nummer vier van Spanje waar hij een meerjarig contract tekent. Valencia maakte het nieuws dinsdagavond op ludieke wijze bekend.

De dertigjarige Cillessen maakte in augustus 2016 de overstap van Ajax naar Barcelona. Bij de Catalanen tekende hij voor vijf jaar en mocht hij de concurrentie aangaan met de Duitser Marc-André Ter Stegen. Cillessen moest genoegen nemen met een plek op de bank en invalbeurten in het Spaanse bekertoernooi. In de competitie kwam de Nijmegenaar slechts tot vijf wedstrijden. In de bekertoernooien keepte de vijftigvoudig international 24 duels in drie jaar tijd. Nu gaat hij dus voor de basisplek bij Valencia.

 ,,Ik heb bij Barcelona getekend met het idee om de concurrentie aan te gaan met Marc-André Ter Stegen”, vertelde Cillessen eerder tegenover deze krant. ,,Net zoals eerder bij Ajax toen Kenneth Vermeer daar al speelde. Ik ben beter geworden, maar Ter Stegen ook. Hij hoort in mijn ogen bij de beste vijf keepers van de wereld. Of hij beter is dan ik? Ja, hij is atletischer.”

Cillessen wordt na Faas Wilkes, Johnny Rep, Patrick Kluivert en Hedwiges Maduro de vijfde Nederlander bij Valencia. De doelman speelde precies een maand geleden zijn laatste wedstrijd voor Barcelona tégen zijn nieuwe club. Dat was de Spaanse bekerfinale die Cilessen met 2-1 verloor van Valencia.

Volledig scherm
Jasper Cillessen in de bekerfinale die hij vorige maand met Barcelona met 2-1 verloor van Valencia. © Getty Images