Jordan Spence
Volledig scherm
Jordan Spence © Pro Shots

Jordan Spence zesde winterse versterking ADO

ADO Den Haag heeft Jordan Spence voor de rest van het seizoen vastgelegd. De transfervrije rechtsback is daarmee de zesde winterse versterking voor de huidige nummer 16 van de eredivisie. De Engelsman was tijdens het trainingskamp in Alhaurín el Grande op proef bij de Haagse ploeg.

Spence zat al sinds de zomer zonder club, nadat hij met Ipswich Town uit de Engelse Championship degradeerde. De inmiddels 29-jarige verdediger begon zijn carrière bij West Ham United, waarvoor hij tussen 2010 en 2014 zeven Premier Leagueduels speelde. Daarnaast kwam hij uit voor Leyton Orient, Scunthorpe United, Bristol City, Sheffield Wednesday en MK Dons. Hij speelde zijn meeste wedstrijden (141) in de Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland.

,,Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan ADO Den Haag”, zei Spence na het onderteken van zijn contract via de officiële kanalen van de club. ,,De eerste indrukken zijn zeer goed. Mijn tijd op het trainingskamp was belangrijk. De spelers hebben mij in Spanje direct comfortabel laten voelen. Het was goed om te zien dat de ploeg afgelopen weekeinde gewonnen heeft. Hopelijk is deze overwinning de start van een mooie tweede seizoenshelft.”

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.