Volledig scherm
Alba tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid. © BSR Agency

Jordi Alba verlengt tot zomer van 2024 bij Barça

'Zie mij nergens anders spelen'Nog geen dag na de overwinning van FC Barcelona op bezoek bij aartsrivaal Real Madrid (0-3), heeft linksback Jordi Alba zijn contract bij Barça verlengd tot de zomer van 2024. De 29-jarige Spanjaard speelt al sinds het seizoen 2012/13 bij de Catalanen.

Alba is sinds zijn komst zeven jaar geleden uitgegroeid tot een onmisbare schakel bij FC Barcelona. Hij pakte met de topclub al veertien prijzen, waaronder de Champions League en vier keer het landskampioenschap.

Voordat Alba in Barcelona terecht kwam, speelde hij drie jaar bij Valencia. De geboren Catalaan speelde in de jeugdopleiding van Barcelona maar brak door bij Valencia. In 2012 betaalde de Catalaanse club 10 miljoen euro om hem terug te halen naar Barcelona.

,,Ik voel me heel goed bij Barcelona en als het aan mij ligt, blijf ik de rest van mijn carrière bij deze club. Ik zie mij nergens anders spelen”, zei Alba eerder.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”