Volledig scherm
Orkun Kokcu omspeelt Michael Chacon © Pim Ras Fotografie

Kökcu en Feyenoord akkoord over nieuw contract

Orkun Kökcü en Feyenoord zijn een nieuw contract overeengekomen. De achttienjarige middenvelder zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis die hem tot 2023 in de Kuip houdt. Zijn huidige contract loopt af in 2020.

,,Dat ik nog geen twee jaar nadat ik hier mijn eerste profcontract heb getekend alweer mijn handtekening mag zetten onder een nieuw contract maakt mij ongelooflijk trots”, vertelt Kökcu op de site van Feyenoord. ,,Met de ontwikkeling die ik dit jaar heb doorgemaakt, heb ik dit af kunnen dwingen. Het motiveert mij alleen maar nog meer om de volgende stappen te zetten. Ik heb uitgebreid met de club gesproken over de plannen met mij en voel het vertrouwen dat ik hier bij Feyenoord de komende jaren kan uitgroeien tot een vaste waarde.”

Kökcü maakte afgelopen zomer de stap naar het eerste elftal. In de competitie deed hij tot dusverre mee in zes wedstrijden. In twee van die zes duels was de geboren Haarlemmer basisspeler, in december tegen Fortuna en afgelopen zondag als vervanger van de geblesseerde Tonny Vilhena tegen Vitesse (1-1). Kökcü opende op aangeven van Robin van Persie de score. Eerder scoorde hij in de uitwedstrijd tegen FC Emmen.