Volledig scherm
David Neres tijdens het openingsduel van de Copa América met Brazilië. © EPA

Neres blij met keuze om bij Ajax te blijven: ‘In China was alles anders gelopen’

In de basis bij BraziliëMet David Neres in de basis won Brazilië afgelopen nacht de openingswedstrijd van de Copa América tegen Bolivia (3-0). De aanvaller van Ajax denkt dat als hij in januari naar China was vertrokken, hij nu niet op dit podium had gespeeld.

Volledig scherm
Neres wordt op de huid gezeten door drie Bolivianen. © AFP

Door Jesper Langbroek

Neres werd in zijn vierde interland voor Brazilië regelmatig gezocht door zijn ploeggenoten. Hij zorgde voor dreiging met dribbels en gevaarlijke voorzetten vanaf de linkerkant, waar hij de positie van de geblesseerde Neymar opvulde. In stadion Morumbi, het terrein van zijn oude club São Paulo, voelde Neres zich thuis. ,,Ik had het echt het gevoel dat ik een wedstrijd in mijn eigen huis speelde, bij mijn oude club. Dat was heel speciaal”, zei Neres. ,,Mijn familie, vrienden en mijn vriendin waren gekomen om mij te zien spelen.”

In de tachtigste minuut werd Neres gewisseld voor Everton, die als invaller de 3-0 op het scorebord zette. Eerder had Philippe Coutinho vlak na rust voor de eerste twee doelpunten getekend. ,,Ik voelde me nog fit genoeg, maar er zijn ook andere spelers die kunnen spelen. We hebben een goede groep en iedereen kan het niveau aan. Everton deed het goed en scoorde een prachtige goal. Ik was zelf ook op zoek naar een doelpunt, zoals altijd. Ik weet zeker dat die snel gaat komen”, aldus Neres, die onlangs in een oefenwedstrijd tegen Honduras zijn eerste interlanddoelpunt scoorde.

Quote

Ze deden een goed aanbod en het was verleide­lijk, omdat ik niet alles speelde in de eerste seizoens­helft

Neres over de interesse uit China
Volledig scherm
© AFP

Voor Neres volgt de Copa América op een prachtig seizoen waarin hij met Ajax hoge ogen gooide in de Champions League. De Braziliaan is blij dat hij in de winterstop in Amsterdam is gebleven, ondanks interesse van Guangzhou Evergrande uit China. ,,Ze deden een goed aanbod en het was verleidelijk, omdat ik niet alles speelde in de eerste seizoenshelft. Ik vroeg me af wat het beste voor mij was. Als ik naar China was gegaan, was het allemaal anders gelopen. Ik had de rest van het seizoen niet willen missen. We hebben daarna gewonnen van Real Madrid en Juventus en ik speel nu in het nationale elftal. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Mogelijk komt Neres later in het toernooi zijn ploeggenoot Nicolás Tagliafico of oud-ploeggenoot Davinson Sánchez tegen, met wie hij goed kan opschieten. ,,Ik denk dat we maar een weddenschap moeten afsluiten. En die wil ik winnen. Er staat veel druk op Brazilië om de Copa América te winnen. Dat voelt zwaar, maar we moeten ermee leven. Ik heb vertrouwen in ons team en ik weet dat ze mij kunnen gebruiken. De volgende wedstrijden wil ik nog meer laten zien zodat we krijgen wat we willen: de beker.”

Volledig scherm
© AFP