Manuel Neuer.
Volledig scherm
Manuel Neuer. © AFP

Neuer na lange onderhandelingen tot 2023 onder contract bij Bayern München

Bayern München en Manuel Neuer zijn het na lange onderhandelingen eens geworden over contractverlenging. De 34-jarige doelman en aanvoerder heeft zijn volgend jaar aflopende contract met twee jaar verlengd. Het contract loopt nu tot medio 2023. 

Neuer (34) staat al sinds de zomer van 2011 onder contract bij Bayern München, dat hem destijds voor 30 miljoen euro overnam van Schalke 04. De onderhandelingen over een nieuw contract verliepen ditmaal stroef. Zo beklaagde de doelman zich erover dat er telkens details van de gesprekken uitlekten. Neuer verdedigde al 375 keer het doel van Bayern München, waarmee hij zeven keer landskampioen werd en in 2013 de Champions League won. De 92-voudig international van Duitsland werd in 2014 wereldkampioen met Die Mannschaft.

Met zijn ploeg staat Neuer bovenaan in de Bundesliga die afgelopen weekeinde werd hervat na een pauze van twee maanden vanwege de coronacrisis. Neuer koerst met Bayern af op de achtste landstitel op rij, maar volgende week dinsdag wacht wel de uitwedstrijd bij achtervolger Borussia Dortmund. Die ploeg heeft nu vier punten minder. 

Bayern-topman Karl-Heinz Rummenigge zei “zeer gelukkig en tevreden” te zijn over het bereikte akkoord: ,,Manuel is de beste keeper ter wereld en onze aanvoerder.” Neuer was blij dat er nu duidelijkheid is. “Ik kijk met groot optimisme naar de toekomst. Ik voel me in Beieren helemaal thuis”, aldus de geboren Gelsenkirchener.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© EPA