Volledig scherm
Vivianne Miedema in actie tegen Ierland. © ANP

Oranje Leeuwinnen in Heerenveen tegen Slowakije

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op dinsdag 12 juni in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen het Wk-kwalificatieduel met Slowakije. Het is de eerste keer dat de Oranje Leeuwinnen een wedstrijd in Heerenveen spelen.

 Het Abe Lenstra Stadion biedt bij deze wedstrijd plaats aan 24.000 supporters. Het zesde duel in de strijd om kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk begint om 20.00 uur.

Op vrijdag 8 juni hervat Nederland de WK-kwalificatiecampagne met een uitwedstrijd in Portadown tegen Noord-Ierland. Vier dagen later staat de thuiswedstrijd tegen Slowakije op het programma. 

De Oranjevrouwen bewaren goede herinneringen aan de uitwedstrijd tegen de Slowaken. Op 24 november 2017 wist Nederland in Senec met 0-5 te winnen van Slowakije.

Oranje won vorige week in Eindhoven met 7-0 van Noord-Ierland, dinsdag volgde een 2-0-zege in en tegen Ierland. Nederland heeft de leiding in groep 3 met 13 punten uit vijf duels, Slowakije pakte nog geen punt. Nederland won eerder in Senec met 5-0 van de Slowaakse vrouwen. Het WK van volgend jaar is na de zege op Ierland een stap dichterbij

  1. Luckassen lijkt PSV te gaan verlaten, Real wil per se een spits
    TransferTalk

    Luckassen lijkt PSV te gaan verlaten, Real wil per se een spits

    Derrick Luckassen kan snel een transfer gaan maken en ontbrak daarom zaterdagavond bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV. De centrale verdediger zat niet bij de selectie en PSV houdt rekening met een vertrek. De club denkt er nog niet aan om een vervanger aan te trekken, nu Trent Sainsbury al is gehaald. Met het aantrekken van de Australiër heeft de club al geanticipeerd op een situatie waarbij een van de centrale verdedigers zou kunnen vertrekken.