Bilal Ould-Chikh.
Volledig scherm
Bilal Ould-Chikh. © ADO Den Haag

Ould-Chikh tekent bij ADO: ‘Het is nog niet klaar met mij’

Hij kwam als een komeet, maar Bilal Ould-Chikh is door veel voetballiefhebbers al vergeten. De 22-jarige rechtsbuiten hoopt daar bij ADO Den Haag snel verandering in te brengen.

Door Yorick Groeneweg

,,Ik bedank ADO voor de kans en kan nu niet wachten om te beginnen”, zei Ould-Chikh vanochtend bij zijn presentatie. De 22-jarige rechtsbuiten was al een week op proef in Den Haag, waarin hij een 2-jarig contract verdiende. Als het papierwerk rondkomt, kan hij komend weekeinde uit bij PSV al debuteren.

ADO’s manager voetbalzaken Jeffrey van As heeft een goed gevoel bij het voormalige talent van FC Twente. ,,Ik ben ervan overtuigd dat hij goed kan voetballen. Anders debuteer je niet op je zestiende in de eredivisie of verdien je niet op jonge leeftijd een transfer naar een grote club als Benfica. Dat is niet voor niks, nu moet hij het gaan vertalen naar rendement en leven als een prof”, aldus Van As.

Quote

Ik denk dat ADO een prima keuze is

Bilal Ould-Chikh

Ould-Chikh wil na enkele jaren zonder veel wedstrijden op het hoogste niveau weer aan spelen toekomen. Vorig seizoen zat hij in Turkije bij Denizlispor, daarvoor zonder veel succes bij FC Utrecht. In de voorbereiding was de linkspoot ook op proef bij Vitesse. Daar was het uitzicht op speeltijd beperkt en dus keek de creatieveling verder. ADO, dat al drie buitenspelers verloor, bood uitkomst.

,,Ik denk dat ADO een prima keuze is”, vervolgde Ould-Chikh, die bij ADO tijdens trainingen met zijn harde schot indruk maakte. ,,Ik houd van voetballen en daarom ben ik ook terug in Nederland. Er waren hier mensen die zeiden dat het klaar is met mij. Zij hebben mij gemotiveerd om te laten zien dat het niet zo is. Ik ben nog maar 22 jaar en heb nog een lange carrière te gaan.”

Jeffrey van As en Bilal Ould-Chikh.
Volledig scherm
Jeffrey van As en Bilal Ould-Chikh. © ADO Den Haag
  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.