PSG verlost Inter van probleemkind Icardi

Internazionale is eindelijk van Mauro Icardi af. Paris Saint-Germain neemt de Argentijnse spits, die zich in Milaan met zijn gedrag onmogelijk heeft gemaakt, op huurbasis over. De Franse club heeft een optie tot koop bedongen.   

Volgens Sky Italia bedraagt de huursom 5 miljoen euro. En kan de optie tot koop voor 65 miljoen euro worden gelicht. Opvallend genoeg heeft Icardi zijn contract bij Inter verlengd tot medio 2022. Zo voorkomt de Italiaanse club dat de Argentijn, die in Parijs rugnummer 18 krijgt, volgend jaar transfervrij is. 

Icardi lag al geruime tijd overhoop met de clubleiding van Inter. In februari van dit jaar moest hij zijn aanvoerdersband inleveren. De trefzekere Zuid-Amerikaan claimde daarna een knieblessure, waardoor hij niet kon spelen en trainen. Na langdurige onderhandelingen keerde hij uiteindelijk terug op het veld.

Icardi kreeg echter van Inter wel te horen dat hij op zoek moest gaan naar een nieuwe club. Ondanks diverse aanbiedingen ging hij nergens op in, totdat PSG zich op het laatste moment meldde. De Franse kampioen kan door de onzekere situatie rond sterspeler Neymar en de blessures bij Kylian Mbappé en Edinson Cavani in aanvallend opzicht wel wat versterking gebruiken.

Mauro Icardi en zijn vrouw Wanda Nara
Volledig scherm
Mauro Icardi en zijn vrouw Wanda Nara © AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency