Volledig scherm
Eden Hazard. © BSR Agency

Sarri: 100 miljoen voor Hazard een koopje

VideoCoach Maurizio Sarri van Chelsea vreest dat sterspeler Eden Hazard de Londens club zal verlaten voor Real Madrid. Hij tekende wel aan dat 100 miljoen pond (omgerekend 116 miljoen euro) een ‘koopje' is.

,,In de huidige markt is 100 miljoen pond veel te goedkoop voor een speler als Eden, maar we kunnen hem denk ik niet behouden. Als Eden een nieuwe ervaring wil, zullen we zijn beslissing moeten respecteren'', zei Sarri op Sky Sports na de 2-0-zege gisteravond op West Ham United. Hazard maakte beide treffers.

Het contract van de Belgische international bij Chelsea loopt tot de zomer van 2020, maar Real Madrid zou volgens Spaanse media 100 miljoen pond willen betalen. Sportkrant Marca wist al te berichten dat club en speler bijna akkoord zijn. Het is geen geheim dat Hazard graag wil voetballen onder zijn idool Zinédine Zidane, de Fransman die onlangs terugkeerde als coach van de Koninklijke.

Bekijk hieronder de samenvatting van Chelsea-West Ham United met een hoofdrol voor Eden Hazard

,,Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt hem te behouden voor Chelsea. Ik zal hem zeggen dat de club wil verbeteren en een van de beste teams van Engeland en daarmee ook van Europa wil worden. Maar ik denk niet dat ik hem kan overhalen’', zei Sarri.

Quote

Mijn toekomst wordt aan het einde van het seizoen bepaald.

Eden Hazard

Hazard hoorde tijdens het duel met West Ham de fans van de tegenpartij al zingen dat hij naar Real Madrid zou gaan, maar weigerde voor de camera van Sky Sports te bevestigen dat hij de club verlaat. ,,Mijn toekomst wordt aan het einde van het seizoen bepaald. Tot die tijd zet ik me volledig in voor Chelsea. Ik wil graag in de top vier van de Premier League eindigen en de Europa League winnen. Dat zijn mooie uitdagingen en we moeten profiteren van ons momentum; we hebben nu drie keer op rij gewonnen.’’