Siem de Jong wil prijzen pakken met Sydney FC

Siem de Jong speelt het komend seizoen voor Sydney FC. De club uit Australië huurt de aanvallende middenvelder een seizoen van Ajax.

,,Ik hoop hier succesvol te zijn", zegt De Jong op de website van zijn nieuwe werkgever. ,,Ik heb met Ajax best veel prijzen gewonnen. Dat wil ik hier ook doen."

De 29-jarige De Jong keerde vorig jaar terug bij Ajax en tekende een contract voor drie seizoenen. In de voorbereiding van het huidige voetbaljaar werd duidelijk dat hij niet veel kans op speeltijd heeft bij de club uit Amsterdam, die op dit moment ruim in de middenvelders zit.

,,Mijn doelstelling voor dit seizoen was duidelijk", legt De Jong uit op de website van Ajax. ,, Ik wilde meer wedstrijden gaan spelen en belangrijk zijn voor het team. Na gesprekken met de trainer kwam het erop neer dat ik meer wedstrijdritme op moest doen en fitter worden, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan. Maar door de veranderde regels mag ik niet meer meedoen met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Voor mij werd het dus moeilijk veel wedstrijden te spelen.

Volledig scherm
Siem de Jong. © Getty Images


De Jong werd vier keer kampioen met Ajax. Mer twee doelpunten tegen FC Twente had hij een groot aandeel in de dertigste landstitel van de club waar hij zijn loopbaan begon.