Rotterdam - voetbal - Bart VRIENDS tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Utrecht  - foto Carla Vos/Cor Vos © 2019
Volledig scherm
Rotterdam - voetbal - Bart VRIENDS tijdens de wedstrijd Sparta Rotterdam - FC Utrecht - foto Carla Vos/Cor Vos © 2019 © foto: Carla Vos

Sparta verlengt contract Vriends: ‘Hij heeft een meerwaarde voor de club’

Bart Vriends speelt ook volgend seizoen voor Sparta. De Rotterdamse eredivisionist heeft de optie in het contract van de 28-jarige verdediger gelicht. Het contract van Vriends liep na dit seizoen af.

,,Bart was vorig seizoen een belangrijke schakel in het team dat promoveerde naar de eredivisie en hij heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gemist. Wij geloven in de meerwaarde die hij voor de club heeft en verwachten dat hij de komende anderhalf jaar een belangrijke kracht blijft”, aldus directeur voetbalzaken Henk van Stee.

Vriends kwam in 2016 over van Go Ahead Eagles en speelde sindsdien 93 wedstrijden voor de huidige nummer 11 van de eredivisie.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.