Jeremiah St. Juste in actie namens Feyenoord tegen Sparta afgelopen zondag.
Volledig scherm
Jeremiah St. Juste in actie namens Feyenoord tegen Sparta afgelopen zondag. © BSR Agency

St. Juste staat voor vertrek naar Mainz

Jeremiah St. Juste staat voor een vertrek bij Feyenoord. De 22-jarige verdediger staat in de belangstelling van het Duitse FSV Mainz 05, alsmede andere clubs uit de Bundesliga. Zijn management bevestigt dat er verregaande interesse is van Mainz. 

Waar zijn club Feyenoord op dit moment een moeilijke periode doormaakt, ligt Jeremiah St. Juste goed in de markt. De verdediger, die twee jaar terug de overstap maakte van SC Heerenveen naar Rotterdam-Zuid, mag zich in de belangstelling heugen van verschillende clubs in het buitenland. Onder meer het Duitse FSV Mainz’05 is in de markt. ,,Er is verregaande interesse van die club, ja”, bevestigt zijn management. Ook dat er belangstelling is van andere clubs uit de Bundesliga en uit het Franse Ligue 1.

De in Groningen geboren St. Juste maakte in 2015 zijn debuut in het profvoetbal namens SC Heerenveen. In 2017 tekende hij een vierjarig contract bij Feyenoord. Bij die club is hij in de voorbereiding vaste waarde. Ook afgelopen zondag, in de competitieopener tegen Sparta (2-2), stond hij aan de aftrap.

Luister hier naar de AD Voetbalpodcast

St. Juste is een van de weinige spelers van Feyenoord die een tamelijk forse transferwaarde vertegenwoordigen. Wanneer de Rotterdamse club hem verkoopt kan vermoedelijke enkele miljoenen worden bijgeschreven op de bankrekening. Daarmee zou de kwalitatief povere selectie weer een of meerdere nieuwe impulsen kunnen krijgen. 

Jean-Paul Boëtius vertrok op 27 augustus vorig jaar voor 3,5 miljoen euro al van Feyenoord naar Mainz. Daar was hij vorig seizoen in dertig duels in de Bundesliga goed voor vier goals en acht assists. Mainz is al tien jaar een stabiele middenmoter in de Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de club als twaalfde in de Duitse competitie.

Bekijk hier de laatste aflevering van Panenka:

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.