Navarone Foor (rechts) speelde op 1 februari nog in de eredivisie met Vitesse tegen ADO (0-0), maar vertrok maandag nog naar Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten.
Volledig scherm
Navarone Foor (rechts) speelde op 1 februari nog in de eredivisie met Vitesse tegen ADO (0-0), maar vertrok maandag nog naar Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten. © BSR Agency

Transfer gemist? Deze markten zijn nog open

In Nederland is de spelersmarkt al sinds vrijdag dicht, maar voetballers kunnen nog altijd op zoek naar een plek waar het gras groener lijkt. Voor ontevreden spelers is er nog een ontsnappingsroute, vooral richting het oosten.

Zo ver als Navarone Foor gaat niet meer, want de middenvelder verruilde op de laatste dag dat het kon Vitesse voor Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten. Daar is het halen van voetballers sinds maandag ook niet meer mogelijk, maar toch zijn er nog heel wat landen waar Deadline Day nog even op zich laat wachten.

Waar de markt in Nederland, maar ook Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland al sinds vrijdag vergrendeld is, kunnen spelers vooral in het oosten van Europa nog onderdak vinden. In Polen nog het langst, want daar sluit het loket pas op 2 maart. 

Een overzicht:
Oostenrijk: 6 februari
Servië:  7 februari
Hongarije: 14 februari
Kroatië: 17 februari
Zwitserland: 17 februari
Rusland: 21 februari
Oekraïne: 28 februari
Bulgarije: 29 februari
Polen:  2 maart