Volledig scherm
© BSR Agency

Uitspraak FIFA: Fenerbahçe moet NEC 700.000 euro betalen

In de donkere tijden van de coronacrisis heeft een uitspraak van de FIFA voor een kleine glimlach op het gezicht van Wilco van Schaik gezorgd. De algemeen directeur van NEC kreeg van de wereldvoetbalbond te horen dat Fenerbahçe de 700.000 euro die de Turkse topclub nog moet betalen aan de Nijmeegse eerstedivisionist per omgaande moet voldoen. 

In de zomer verkocht NEC Ferdi Kadioglu voor 1,5 miljoen euro aan Fenerbahçe, dat na de eerste aanbetaling niets meer van zich liet horen.

 ,,Nu is er geen discussie meer’’,  reageert Van Schaik. ,,Ik verwacht dat Fenerbahçe zijn verantwoordelijkheid neemt, maar ik ben pas echt blij als het geld ook daadwerkelijk op onze rekening staat. Dit helpt ons enorm.”

,,Wij lopen tien maanden achter met het betalen van allerlei partners. Zeven ton. Voor een club als NEC is dat een enorm bedrag. Een kleine tien procent van onze begroting.’’   

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.