Volledig scherm
Oussama Tannane in zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht. © VI Images

Verenigde Staten lonken voor geschorste Tannane

De door FC Utrecht geschorste Oussama Tannane hoopt deze winter nog een nieuwe club te vinden. In de Domstad is zijn rol volledig uitgespeeld na meerdere incidenten, ingeluid door een aanstaande reservebeurt.

Door Tim Reedijk

Het management van de 24-jarige aanvaller hoopt Tannane op korte termijn naar een land te loodsen waar de transfermarkt nog open is of snel opent en aast daarbij op de Verenigde Staten. FC Utrecht verhuurt hem dan als het ware door. Tannane is officieel nog eigendom van het Franse AS Saint-Étienne, waar zijn contract nog tot medio 2020 doorloopt.

Eind januari zette FC Utrecht de negenvoudig Marokkaans international op non-actief na incidenten op trainingen. Tannane, tot dan basisspeler, werd ingedeeld bij de reserves en liet een geïrriteerde indruk achter en uitte dat ook naar medespelers. In een week ging hij tot twee keer toe over de schreef op de training. Een dag later gooide trainer Dick Advocaat de deur definitief dicht voor de aanvaller in wie hij lang een potentiële sterkhouder zag.

Advocaat voelde de bui al enigszins hangen, ook omdat Tannane in de wedstrijd voor de incidenten (thuis tegen Willem II, 0-1) botste met het Utrechtse publiek. Al langer was er veel kritiek op de aanvaller, maar in dat duel barstte de bom. Na twee mislukte hoekschoppen in de eerste helft kreeg Tannane de volle laag van het Utrechtse publiek, waarop hij met handgebaren reageerde richting de fanatieke Bunnikside. Tannane kwam uiteindelijk tot  één goal en vier assists in vijftien eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”