Nasser El Khayati.
Volledig scherm
PREMIUM
Nasser El Khayati. © Angelo Blankespoor

Waar El Khayati is? Niet in Qatar, in elk geval

TransfersoapADO Den Haag worstelt al vanaf de eerste dag van dit seizoen met Nasser El Khayati. De speler ontbreekt al weken, zonder dat een akkoord over zijn transfer dichterbij lijkt te komen. Een reconstructie.

Door Yorick Groeneweg

Hoewel ADO Den Haag de eerste wedstrijd van het seizoen verliest, is de 2-4 tegen FC Utrecht zondag niet hét onderwerp van gesprek in het stadion. Het gaat vooral over transferperikelen. Over sterspeler Nasser El Khayati (30), die zijn kont tegen de krib gooit.

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.