Richairo Zivkovic als speler van Oostende in 2018.
Volledig scherm
Richairo Zivkovic als speler van Oostende in 2018. © BELGA

Zivkovic van tweede divisie in China naar Premier League

De Nederlandse spits Richairo Zivkovic speelt de rest van dit seizoen in de Premier League. Sheffield United heeft de 23-jarige aanvaller voor een half jaar gehuurd van de Chinese club Changchun Yatai, met een optie tot koop. Sheffield staat op de achtste plaats in de hoogste Engelse divisie en doet volop mee in de strijd om Europees voetbal.

,,Richairo is een onvoorspelbare speler voor tegenstanders, maar wij weten wat we in huis halen. Hij geeft ons voorin veel snelheid, iets wat essentieel is in de Premier League", zegt manager Chris Wilder. ,,Hopelijk gaat het zo goed dat we hem in de zomer definitief kunnen overnemen.”

Zivkovic verhuisde vorig jaar van de Belgische club KV Oostende naar Changchun Yatai, dat uitkomt op het tweede niveau in China. In zeventien wedstrijden maakte de spits twaalf goals.

De jeugdinternational werd opgeleid door FC Groningen en stond drie jaar onder contract bij Ajax. De aanvaller kwam niet verder dan elf officiële duels voor de Amsterdammers en werd uitgeleend aan Willem II en FC Utrecht.