Volledig scherm
Zoontje van Ronaldinho bij de presentatie © Cruzeiro

Zoontje Ronaldinho tekent bij Cruzeiro eerste profcontract

Joao Mendes de Assis Moreira heeft een zesjarig contract getekend bij het Braziliaanse Cruzeiro. De naam zegt misschien nog niet zo veel, maar het gaat hier om de veertienjarige zoon van Ronaldinho.

De club zegt heel blij te zijn dat ze ‘een van de meest belovende jonge sterren van het Braziliaanse voetbal’ hebben vastgelegd. ,,We hopen dat hij snel in het eerste team kan aansluiten.”

De zoon van de voormalig wereldster van FC Barcelona is zelf ook zeer tevreden met zijn contract. ,,Dit is de club die voor mij de deuren heeft geopend. Ik voel veel voor Cruzeiro en hoop snel mijn talent te kunnen laten zien.”

Joao Mendes trainde eerder al mee bij Cruzeiro zonder dat de club op de hoogte was wie zijn vader was. Pas toen hij werd opgenomen in de club maakte hij bekend dat Ronaldinho zijn vader was.

  1. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
    'Nog geen deal'

    ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

    Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”