Volledig scherm
Nick Tielemans.

Broodnodige winst geeft UNA weer lucht

HENGELO – Het was een overwinning waarop sinds 25 september in Zeelst met smart werd gewacht. UNA won toen van koploper Jong AZ met 2-0 en daarna was het opvallend stil op sportpark Zeelst. Tegen hekkensluiter Jong FC Twente liet de ploeg van coach Mark Schenning zich weer eens van de goede kant zien, 1-3.

Een straffe wind blies op het trainingscomplex van FC Twente dwars over het veld heen waardoor goed voetbal onmogelijk werd. De thuisploeg had de barre weerselementen het eerst onder controle. In de negende minuut opende Ruben de Jager de score voor de jeugdige Tukkers, 1-0.

In de jacht naar de gelijkmaker mislukte er voor de Zeelsternaren veel. De opluchting in Zeelsterse kamp na de 1-1 gelijkmaker van Nick Tielemans negen minuten voor rust was dan ook groot.. Na de pauze hadden de geelzwarten de zaak veel beter onder controle. In de 73e minuut kwam de bevrijding. Een vrije trap van Pieter-Jan Scheerlinck vanaf achttien meter werd in de muur van de Twentenaren van richting veranderd waardoor doelman Timo Plattel het nakijken had, 1-2.

Tien minuten later gooide Nick Tielemans het duel definitief op slot, 1-3. Invaller Rob van Boekel trof in blessuretijd met een afstandsschot de lat.

UNA speelt voor de winsterstop nog drie duels. Zaterdag gaan de Zeelsternaren naar Het Kasteel waar het laaggeplaatste Jong Sparta de tegenstander is. Op 3 december komt Kozakken Boys naar Zeelst en een week later staat het uitduel met weer een laagvlieger HHC Hardenberg op de rol.

UNA: Stoskovic; Donkers, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar (64. Eind), N, van Boekel, Sebregts; Van Wanrooij (46. R. van Boekel), Van de Gevel (83. Van den Boomen), Tielemans.

Amateurvoetbal