Volledig scherm
Willem Tieben.

Cruciale weken voor UNA

VELDHOVEN – Gaat UNA de strijd om handhaving in de tweede divisie overleven of wordt het voor de Zeelsterse formatie voortijdig afhaken? De komende weken zijn voor het team van oefenmeester Mark Schenning cruciaal als het in de laatste vier wedstrijden voor de winterstop bij drie van de vier onderste ploegen op bezoek gaat.

Zondag wacht hekkensluiter Jong FC Twente. Volgende week zaterdag gaat UNA naar Het Kasteel waar Jong Sparta wacht. Daarna volgt op 3 december de Brabantse derby tegen Kozakken Boys en een week later gaan de geelzwarten naar de nummer voorlaatst, HHC Hardenberg.

De manschappen van coach Paul Bosvelt en assistent-coach Sander Boschker spelen de thuisduels op het trainingscentrum aan de Kuipersdijk in Hengelo, naast het Fanny Blankers-Koen Stadion. In Hengelo wordt om 14.30 uur afgetrapt. Bij UNA spelen Willem Tieben en Sander van Weert zeker niet. Thomas Huijben is op de weg terug.

Afgelopen dinsdag ondertekende voorzitter Peter Smetsers van UNA samen met de Veldhovense burgemeester Jack Mikkers en teamchef Vincent van Doremaele namens de politie een veiligheidsconvenant met als doel om een eenduidig en sluitend stelsel van (werk)afspraken te maken ten behoeve van het creëren van een veilig voetbal- veiligheidsklimaat bij de club uit het Veldhovense kerkdorp Zeelst.

Amateurvoetbal