Volledig scherm

De helft zit er bijna op voor UNA

VELDHOVEN – De 5-2 overwinning van afgelopen week op Kozakken Boys heeft UNA goed gedaan. Het keurkorps van coach Mark Schenning neemt momenteel de elfde plaats in. In de middenmoot van de tweede divisie zijn de verschillen erg klein.

De Zeelsternaren kunnen zaterdag het verschil maken als het op bezoek gaat bij de nummer voorlaatst, HHC Hardenberg. Op sportpark De Boshoek wordt om 18.00 uur afgetrapt. De helft van de competitie zit er dan op. Het is de laatste uitwedstrijd van dit jaar voor de geelzwarten. Volgende week zondag volgt nog het thuisduel met De Treffers.

Afgelopen donderdag werd bekend dat Jeroen van Bezouwen (39) komend seizoen het trainerschap overneemt van Mark Schenning, die vier jaar aan de Zeelsternaren verbonden was. De Tilburger is nu coach bij SC ’t Zand dat een vierde plaats inneemt in de eerste klasse C. Hij liep in het verleden stage bij UNA. Ook was Van Bezouwen jeugdtrainer bij Willem II en werkte nadien als hoofdtrainer bij DVVC, Zwaluwe, ODC, Roosendaal en sinds vorig seizoen 't Zand. In het dagelijks leven is de coach sportinstructeur in de Tilburgse gevangenis.