Volledig scherm
Dylan Donkers. © Pro Shots

Dylan Donkers speelgerechtigd voor UNA

EINDHOVEN – Rechtervleugelverdediger Dylan Donkers (22) kan zondag in het thuisduel tegen Jong Vitesse zijn debuut voor UNA maken. De KNVB gaf afgelopen week aan een administratieve fout te hebben gemaakt waardoor de van VVV Venlo afkomstige Donkers alsnog speelgerechtigd is.

Eerder leek door administratieve rompslomp Donkers - ondanks een aflopend tweejarig contract als contractspeler- als amateur te boek te staan. Aangezien hij niet voor 15 juni was overgeschreven mocht Donkers dit jaar niet voor UNA uitkomen. Dit is nu door de KNVB rechtgezet. De uit Boxmeer afkomstige verdediger maakt nu alsnog zijn opwachting in de tweede divisie.

Rechtsback
Mocht Donkers zondag door trainer/coach Mark Schenning worden opgesteld dan wordt hij de zesde speler die dit nog prille seizoen bij de geelzwarten in aanmerking komt voor de positie van rechtsback. Na het onverwachte vertrek van Sjoerd van Beers (KFC Lille) raakte Sander van Weert in het openingsduel met De Treffers geblesseerd (kraakbeen). De overschrijving van de beoogde opvolger Richard van Malten werd na eerdere toestemming door de KNVB alsnog ingetrokken. Teun Sebregts viel zondag bij AFC met een liesblessure uit en is voorlopig even uitgeschakeld. Ondertussen mocht Nick van den Boomen als invaller ook al op de backpositie opdraven.

Vermoedelijke opstelling UNA: Stoskovic; Donkers (?), Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; R. van Boekel, M.van de Gevel, N. van Boekel; Van Wanrooij, Eind, Tielemans.