Volledig scherm
Niek van Boekel.

Flinke zeperd voor UNA

VELDHOVEN – Wisselvalligheid blijft troef bij UNA. De manschappen van coach Mark Schenning kregen tegen GVVV dik klop, 1-4.

Op de stevige nederlaag tegen de ploeg uit Veenendaal viel niets af te dingen. Na een goed eerste kwartier, waarin UNA enkele goede mogelijkheden afdwong met als hoogtepunt een strak schot van Jeroen Stottelaar op de paal, zakte de Zeelsterse formatie langzaam weg. Na een halfuur kwam GVVV op voorsprong. Wat Stottelaar niet lukte kreeg Caifano Latuperissa wel voor elkaar. In een identieke situatie schoot de linkeraanvaller de bal wel tegen de touwen, 0-1.

Nog voor rust werd het door dezelfde Latuperissa 0-2. Handig schoof de Veenendaler de bal om doelman Petar Stoskovic heen. Heel even kwam er weer hoop voor UNA toen Niek van Boekel vlak na rust de 1-2 vanuit een scrimmage binnentikte. Slechts zes minuten mocht de thuisploeg aan een beter resultaat denken. Robin Mulder nam de bezoekers in de 52e en 73e minuut met twee treffers op sleeptouw, 1-4. De wedstrijd was toen allang gespeeld. GVVV-coach John de Wolf strooide nog wat zout in de Zeelsterse wond. "We hadden als we wat beter hadden gespeeld hier de dubbele cijfers bereikt", aldus de oud-prof.

UNA: Stoskovic; Van den Boomen, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar (68. Van der Meer), Van de Gevel, N. van Boekel; Van Wanrooij (46. R. van Boekel), Eind, Tielemans (85. Van de Donk).

Amateurvoetbal