Volledig scherm
Doelpuntenmaker Nick Tielemans

Gunstige uitgangspositie voor UNA

HARKEMA - UNA is de nacompetitie goed gestart. De Zeelsternaren wonnen met minimaal verschil bij Harkemase Boys, 0-1. Grote dank ging bij de bezoekers uit naar doelman Petar Stoskovic. De goalie sleepte op moeilijke momenten zijn ploeg er volledig doorheen. Gevaarlijke situaties voor het UNA-doel waren er voldoende. In alle situaties bleef Stoskovic de baas en tekende voor zijn vierde clean sheet van dit seizoen. 

Op de nacompetitie had niemand in Zeelst drie weken geleden nog gerekend. Met zes punten voorsprong op HHC Hardenberg leek de tweede divisie een zekerheid. Totdat het fatale moment van afgelopen zaterdag in de 93e minuut toen HHC Hardenberg op 1-2 kwam.

De broers Niek en Rob van Boekel kwamen dan ook rechtstreeks van hun vakantieadres in Barcelona ingevlogen.

In de eerste twintig minuten was UNA de bovenliggende partij. Daarna zag de thuisploeg, de tweede periodekampioen in de derde divisie zaterdag, dat er iets viel te halen. UNA hield met moeite stand. De treffer van Nick Tielemans in de 59e minuut na een combinatie met Brian Boogers voelde als een bevrijding, 0-1. De pijntjes bij verschillende spelers van voor de wedstrijd waren ineens vergeten. Op karakter wist de ploeg van coach Mark Schenning vervolgens de winst voor de poorten van de hel weg te slepen.

UNA heeft zaterdag thuis op sportpark Zeelst (aanvang 18.00 uur) aan een gelijkspel voldoende. Bij elke stand waarbij Harkemase Boys met een doelpunt verschil wint, volgt er een verlenging van twee keer vijftien minuten. Is het dan nog gelijk dan moeten strafschoppen de beslissing brengen. Winnen de Friezen met meer dan een treffer verschil dan gaat het naar de finale. De tegenstander van UNA of Harkemase Boys is waarschijnlijk FC Lisse. De zaterdagclub won met 2-5 bij vv Dongen.

Opstelling UNA: Stoskovic; Van Weert, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar, N van Boekel, Boogers (71. R. van Boekel); Van Wanrooij, Van de Gevel (62. Van der Meer), Tielemans (87. Overhof)