Volledig scherm
Hans Kraay jr. © Raphaël Drent

Hans Kraay jr: We komen met veel respect naar koploper UNA

VELDHOVEN – Het gaat met UNA voorspoedig in de tweede divisie. De ploeg van coach Mark Schenning voert na drie wedstrijden samen met Jong AZ de ranglijst aan (zeven punten uit drie duels).

Zondag ontvangen de Zeelsternaren FC Lienden, kampioen in de zondagtopklasse van de laatste twee jaar. UNA won in de acht keer dat ze tegenover elkaar stonden nog nooit van de ploeg uit De Betuwe.

Sinds dit seizoen zit Hans Kraay jr weer als trainer bij FC Lienden op de bank. De TV-presentator was ook in de periode 2004-2011 hoofdverantwoordelijk op sportpark Abdijhof en promoveerde met de blauwwitten in die periode van de tweede klasse naar de topklasse. Kraay is niet helemaal tevreden met de prestaties tot nu toe. “We hebben vier uit drie. Gezien ons spel hadden we – net als UNA- zeven punten moeten hebben. Maar goed, dat is niet zo.”

De huidige stand op de ranglijst verrast Kraay. “De verwachting was dat de zaterdagclubs samen met de beloftenteams prominent op de ranglijst aanwezig zouden zijn. Dat klopt tot nu toe niet. Hartstikke leuk dat UNA bovenaan staat. Net als FC Lienden betalen zij geen grote salarissen. We komen zondag met veel respect naar koploper UNA. Ook leuk om trainer Mark Schenning weer eens te zien.”

UNA mist tegen FC Lienden de geblesseerden Sander van Weert en Glenn Schapendonk. Jeroen Stottelaar is net terug van vakantie. De deze week aangetrokken rechtervleugelverdediger Dylan Donkers is speelgerechtigd.

FC Lienden mist zondag op sportpark Zeelst middenvelder Milad Intezar die met het nationaal team van Afghanistan in Beirut een interland tegen Libanon speelt.