Volledig scherm
Petar Stoskovic.

Inspiratieloos UNA loopt tegen fikse zeperd aan

ROTTERDAM – Uitgerekend tegen een van de ploegen die strijden om van de onderste plaatsen weg te komen liet UNA zich overbluffen. Tegen Jong Sparta liepen de Zeelsternaren tegen een fikse nederlaag aan, 4-0.

De Rotterdamse beloften gaf de ploeg van coach Mark Schenning zeker voor rust geen moment de illusie dat er op het 100-jarige Kasteel in de Rotterdamse wijk Spangen iets te halen viel. Dat had UNA voornamelijk aan zichzelf te danken. Inspiratieloos lieten de geelzwarten zich op de uitstekende Rotterdamse kunstgrasmat regelmatig wegtikken. Na zeven minuten opende spits Cyril Chevreuil, opgepikt door Sparta uit de kelder van het Franse amateurvoetbal, met een rake kopbal de score, 1-0. Dezelfde 25-jarige aanvaller schoot vlak voor de pauze een strafschop binnen nadat UNA-doelman Petar Stoskovic te laat reageerde en Lovette Felicia over knie ging, 2-0.

Na rust leek het aanvankelijk beter te gaan met UNA. Jong Sparta besliste in de 63e minuut echter het duel door een treffer van aanvoerder Robert Klaasen die de hoek voor het uitzoeken had, 3-0. Elf minuten voor tijd maakte invaller Mathias Pogba er ook nog eens 4-0 van.

UNA: Stoskovic; Donkers, Huijben, Schapendonk, Scheerlinck; Stottelaar, Van de Gevel (70. Eind), Sebregts; R van Boekel (63. Van Wanrooij), N van Boekel, Tielemans (66. Van de Donk).

Amateurvoetbal