Volledig scherm
Sander van Weert.

Primeurtjes voor UNA

VELDHOVEN – Voor UNA enkele nieuwtjes. Zaterdag spelen de mannen van coach Mark Schenning thuis tegen GVVV. Het is voor de eerste keer in de historie dat de Zeelsternaren de club uit Veenendaal treft.

Ook een primeur is dat het duel tussen de zaterdag – en zondagamateurs rechtstreeks op FoxSports wordt uitgezonden. Recente cijfers geven aan dat op zaterdagmiddag ongeveer 20.000 kijkers afstemmen op de live-uitzendingen van de betaalde sportzender.

GVVV en UNA eindigden vorig seizoen beide op de zevende plaats, wat nog net promotie betekende. Beide verenigingen hadden daarvoor een beslissingswedstrijd nodig. GVVV liet Rijnsburgse Boys met lege handen achter. UNA won van HSC’21.

De door John de Wolf getrainde formatie doet het dit seizoen met een vierde plaats – twee punten achterstand op koploper Jong AZ - bijzonder goed. UNA staat negende. Bij de geelzwarten ontbreken Sander van Weert, Teun Sebregts en Dylan Donkers. Op sportpark Zeelst geldt een gewijzigde aanvangstijd. Vanwege de live-uitzending wordt om 15.30 uur afgetrapt.

Amateurvoetbal